 
                
            
	кутия от любимия ви сладолед - сметанов, ванилия, с ядки, плодове и пр.
	100 гр. черен шоколад
	50 гр. бял шоколад
	ядки - по желание
	Постелете тавичка или поднос фолио. С лъжица за сладолед оформете топки сладолед върху тавичката и ги замразете докато се стегнат напълно.
	Разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня. Замръзналите топки поставете върху решетка и отгоре полейте с разтопения черен шоколад. Гарнирайте отгоре със белия шоколад (може да пропуснете, ако не обичате бял, както и да замените черния шоколад с млечен). Отгоре може по желание да поръсите с ядки, кокосови стърготини, захарни пръчици и пр. Поднесете веднага или поставете във фризер.
	Ако са престояли във фризера, извадете и поставете в хладилник 10-на минути преди да сервирате, за да се поотпусне сладоледа.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








