Диетичен рататуй

вход през zajenata.bg
Диетичен рататуй
admin
Добавена от: admin
11287
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средна глава лук
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 малка тиквичка
1 голям патладжан
3 супени лъжици зехтин
500 грама нарязани домати
1/4 чаша вода
1/2 чаена лъжичка сушена мащерка
1 1/2 чаени лъжички сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
2 супени лъжици босилек
2 супени лъжици нарязан магданоз
Сол и пипер на вкус
2 супени лъжици винен оцет

Време: 20 минути

1. Нарежете лука.
2. Обелете и нарежете на тънки парченца скилидките чесън.
3. Изтърбушете и нарежете чушките.
4. Отделете дръжката на тиквичките, нарежете по дължина, а после – и на по-дребни парчета.
5. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
6. Загрейте зехтина в тенджера под налягане на средно висока температура.
7. Добавете лука, чесъна и чушките.
8. Сгответе, докато омекне лукът.
9. Добавете тиквичките, доматите, водата, мащерката, 1 1/2 чаени лъжици сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер.
10. Гответе за 2 минути.
11. Добавете патладжана.
12. Покрийте с капака, за да се получи ефектът на тенджерата под налягане.
13. Намалете температурата, за да стабилизирате налягането.
14. Сгответе за 4 минути.
15. Дръпнете от котлона.
16. Освободете налягането по бързия метод.
17. Махнете капака.
18. Добавете босилека и магданоза.
19. Овкусете със сол и черен пипер.
20. Добавете и оцета.
21. Сервирайте горещо или на стайна температура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft