Дип от маслен боб с лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Дип от маслен боб с лук
Дип от маслен боб с лук
admin
Добавена от: admin
4510
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. червен боб
50 г масло
50 г зехтин
1 глава лук
сол

Време: 60 минути

Бобът (1 ч.ч.) се накисва за 8 часа в студена вода. Отцежда се, залива се пак със студена вода и се вари до омекване. С решетъчна лъжица се изважда от тенджерата. В друга тенджера се загряват зехтинът (50 г) и маслото (50 г). В тях бобът се пържи заедно със солта на среден огън 30 минути, като от време на време се разбърква. Половината от боба се пасира и се смесва с останалите цели зърна, ситно нарязания лук (1 глава). Порциите може да се украсят отгоре с цели зърна боб и кръгчета лук отстрани.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft