Диплена баница с праз и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Диплена баница с праз и картофи
Диплена баница с праз и картофи
admin
Добавена от: admin
9629
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница

600 гр. картофи

2 стръка праз

100 мл олио

3 яйца

200 мл кисело мляко

200 мл прясно мляко

На вкус: сол и черен пипер

Картофите се обелват и настъргват на едрата страна на рендето.

Празът се нарязва ситно.

В тиган на огъня се поставя олиото и в него се запържват картофите, докато омекнат. Желателно е да се пържат на слаб огън.

След като картофите омекнат, към тях се добавя празът и подправките на вкус, след което се пържат заедно, докато омекне и празът.

В тавата от фурната се поставя малко олио.

Взема се по една кора и в средата й се разпределя малко от плънката, след което двете страни се прихлупват навътре до средата и се надиплят като хармоника или ветрило. Така приготвените кори се поставят в тавичката. По същия начин се приготвят и останалите кори.

В купа се разбиват яйцата с вилица и в тях се добавят киселото и прясното мляко. С получената смес се заливат равномерно корите.

Баницата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.

Изпечената баница се оставя да се охлади и след това се нарязва на кубчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft