Днес го направих с малини, вчера - с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки! Уникален УНИВЕРСАЛЕН сладкиш, супер мек и супер вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Днес го направих с малини, вчера - с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки! Уникален УНИВЕРСАЛЕН сладкиш, супер мек и супер вкусен:
Днес го направих с малини, вчера - с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки! Уникален УНИВЕРСАЛЕН...
5241
Източник: За Жената
Днес го направих с малини, вчера - с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки! Уникален УНИВЕРСАЛЕН сладкиш, супер мек и супер вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този семпъл, но невероятно мек и вкусен плодов сладкиш е перфектният избор за всеки повод.

Лесното му приготвяне и сочната му текстура, обогатена с пресни плодове (в случая малини), ще зарадват всички любители на домашно приготвени десерти.

Следвайте тази изпитана рецепта и се насладете на съвършенството на вкусовете. Ето какво ви е необходимо, за да си хапнете този пухкав Универсален плодов сладкиш - ето основната рецепта, само сменяте плодовете:

малинов кейк

Снимка: Instagram

Универсален плодов сладкиш

Продукти (1 чаша = 180 мл):

  • 6 яйца
  • 15 супени лъжици захар
  • 2 чаши течно кисело мляко
  • 2 чаши олио
  • 4 чаши брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 400–500 г малини (ягоди или друг сочен плод)
  • Пудра захар (за поръсване)
  • Ванилова захар (за поръсване)

Приготвяне:

1.

Приготвяне на сместа: В дълбока купа разбийте белтъците със захарта с миксер, докато се образуват твърди върхове. След това постепенно добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато се получи хомогенна смес.

2. Добавяне на останалите съставки: Спрете да използвате миксера. С шпатула внимателно разбъркайте киселото мляко и олиото.

След това постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте внимателно, за да не се образуват бучки.

3. Поставете в тава за печене: Изсипете сместа в тава за печене с размери 20×30 см, предварително покрита с хартия за печене.

Разпределете малините равномерно върху сместа, като ги притиснете леко, за да потънат малко.

малини в тестото

Снимка: Instagram

Сместа е достатъчно гъста, така че малините няма да паднат на дъното, а ще се разпределят добре по време на печене.

4. Печене: Печете в предварително загрята фурна на 220°C за около 20 минути. След това намалете температурата на 200°C и печете още 20 минути. Проверете дали сладкишът е готов с клечка за зъби – ако излезе суха, значи е изпечен.

5. Финални щрихи: След като извадите от фурната, покрийте сладкиша с чиста кърпа и го оставете да се охлади за около 15 минути. След това го поръсете обилно със смес от пудра захар и ванилова захар.

малинов сладкиш

Снимка: Instagram

малинов кекс

Снимка: Instagram

Забележка:

Мерителната чашка е с вместимост 180 мл, което съответства на стандартна чаша кисело мляко. Ако използвате различна мярка, коригирайте количествата съответно.

Насладете се на този прекрасен десерт и споделете впечатленията си! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft