Домашен бюрек с теглени кори и най-вкусната плънка - ще ви събуди вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашен бюрек с теглени кори и най-вкусната плънка - ще ви събуди вкусно
Домашен бюрек с теглени кори и най-вкусната плънка - ще ви събуди вкусно
admin
Добавена от: admin
13041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
400 гр. фино бяло брашно
50 мл олио
1/2 ч.л. сол
малко захар
хладка вода
За плънката:
150 гр. кашкавал или сирене
150 гр. мариновани гъби
150 гр. шунка или салам по избор
кетчуп
риган
 

1. В дълбок съд поставете пресятото брашно, солта и захарта. Смесете ги с лъжица, а след това добавете олиото. Постепенно добавяйте хладката вода и замесете умерено меко тесто. Продължете с месенето около 5-10 минути.
2. След това разделете тестото на 7 части. Всяка оформете на топка, след което разточете или разтеглете с намазнени ръце на кора с дебелина 2 см. Намажете корите с олио и ги оставете в покой за 30-тина минути.
3. Междувременно пригответе плънката. Нарежете кашкавала и шунката на малки кубчета или ги настържете на ситната страна на рендето. Гъбите нарежете на малки кубчета. В дълбок съд сложете нарязаните кашкавал, шунка и гъби, и объркайте хубаво.
4. Върху стар чаршаф разтеглете всяка кора с ръце, като изрежете дебелите краища.
5. Поръсете кората леко с олио, кетчуп, поръсете с риган и нанесете от нарязаната плънка.
6. Съберете тестото с помощта на чаршафа първо на руло, а след това - като охлювче.
7. Повторете процедурата с всички кори.
8. Готовия бюрек поставете в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 220-250 градуса около 15-20 минути, докато се зачерви приятно.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft