Домашен зелник с препечени кори
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            43648
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1300 гр. кисело зеле
	700 гр. брашно тип 500
	200 мл. олио
	1 с.л. оцет
	От брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и хладка вода, колкото е необходимо(около 1 ч.ч.) се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 12 топчета, които се покриват с кърпа и сеоставят за 20-30 мин. От всяко топче се разточва тънка кора, която след това се запича в суха тава на котлона.
	Прави се плънка: киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио. В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио. Последната кора се наръсва само с олио. Зелникът се пече в умерена фурна. Изпеченият зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








