Пилешки пастет

вход през zajenata.bg
Пилешки пастет
admin
Добавена от: admin
4406
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг пилешки дробчета
1 1/2 ч. л. сол
2–3 щипки индийско орехче
2–3 скилидки чесън
1–2 с. л. олио
50 мл бренди
50 г краве масло
50 мл течна сметана
1 глава лук
200 г печурки
бял пипер на вкус  

Ситно нарязаният лук се запържва за 1–2 минути в сгорещените масло и олио. Слага се накълцаният чесън, разбърква се, прибавят се измитите, почистени и отцедени пилешки дробчета и се запържва 6–7 минути.

След като водата се е поизпарила и дробчетата са променили цвета си, се изсипва сгорещеното бренди и се фламбира с клечка кибрит.

Когато огънят от фламбирането загасне, се добавят нарязаните гъби. Задушава се още 2–3 минути, като периодично се разбърква, и се овкусява с подправките.

Задушените дробчета и гъби се смилат в кухненски робот, налива се сметаната и се бърка до постигане на желаната консистенция.

Готовият пастет се прехвърля в подходящ съд и се сервира охладен. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft