Домашна погача със сирене за сръчни домакини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашна погача със сирене за сръчни домакини
Домашна погача със сирене за сръчни домакини
admin
Добавена от: admin
28339
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
300 мл топла вода 
2 яйца 
2 ч.л. сол
около 700 гр. брашно 
80 гр. свинска мас
80 гр. маргарин 
300 гр. овче сирене (може и краве)
За намазване и поръсване:
1 яйце
сусам 

­ В дълбок съд сложете маята с 1-2 лъжички брашно, 1 лъжичка захар и малко хладко мляко. Сложете съда на топло да престои, докато втаса маята. Щом шупне, излейте сместа в брашното (предварително пресято и с оформено кладенче в средата му). Добавете яйцата и солта, и замесете меко тесто. Оставете го 20-­тина минути да втаса. След това го разделете на 6 топки. Вземете голяма кръгла тава и я намажете с мас. Разточете всяка топка тесто с големината на тавата. ­ Разтопете маргарина и свинската мас. ­ Започнете да редите в тавата: първата разточена кора, намажете я с горната разтопена смес, отгоре поръсете с натрошено сирене, покрийте с втора кора, отново мазнина и сирене, и редувайте така, докато използвате всички 6 кори. Нарежете погачата на ромбове. Намажете най-горната кора с разтопено масло и разбито яйце, и я поръсете със сусам. Преди да я сложите да се пече, оставете я малко да постои на стайна температура да втаса отново тестото. ­ Изпечете погачата в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане с приятна червеникава коричка. Поднесете с кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft