Домашно песто от сушени домати
    
    
     
                
            
                15 Август 2013
            
            
            18777
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	150 гр. сушени домати, едро нарязани (ако са сухи, сложете ги във вряща вода, за да поомекнат)
	1 опаковка (около 100 гр. ) пресен босилек, измит и подсушен
	
2 скилидки чесън, нарязан
	
¼ чаша запечени кедрови ядки
	1 с.л. лют червен пипер
	1 чаша зехтин екстра върджин
	
морска сол
	
прясно смлян черен пипер
	
3 с.л. настъргано сирене Пармезан
Смесете доматите, босилека, чесъна, кедровите ядки и лютия пипер в купата на кухненски робот. Смелете ги на пулсов режим, докато се получи едро смляна еднородна смес. Бавно добавяйте зехтина на тънка струйка, като продължавате да смилате. Прехвърлете в голяма купа и прибавете пармезана. Доовкусете, ако е необходимо.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








