Еклери с вкус на кафе

вход през zajenata.bg
Еклери с вкус на кафе
admin
Добавена от: admin
8989
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

50 гр. масло
65 гр. брашно
2 средно големи яйца, разбити
300 мл сметана
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
100 гр. пудра захар
15-30 мл черно кафе
150 мл вода
щипка сол

Преди да започнете, включете фурната на 220 градуса и оставете да се загрее. Сложете маслото със 150 милилитра вода в тенджера и го загрейте, докато се разтопи. След като сместа заври, веднага добавете брашното и щипката сол и започнете да бъркате с дървена лъжица, докато сместа се превърне в гладка топка тесто. Оставете да се охлади 2-3 минути.

Постепенно добавете яйцата, като бъркате много добре след всяко, докато се поеме напълно от тестото и сместа стане лъскава и не много рядка. Възможно е да не са ви необходими всички яйца, затова ги добавяйте постепенно.

Прехвърлете сместа в шприц с голям отвор и шприцовайте гъсенички (около 10-тина) с по 9 см дължина в тавата за печене. Печете 15-20 минути, или докато еклерите станат златисти и твърди, а след това набодете всеки еклер с върха на ножа, за да позволите на парата да излезе, и продължете с още 2-3 минути печене. Оставете ги да поизстинат във фурната, след което прехвърлете в съд, в който ще могат да се охладят напълно.

Разрежете всеки охладен еклер. Разбийте сметаната с екстракта от ванилия и напълнете с крема долните половини на еклерите. Смесете пудрата захар и кафето, докато станат на гладка глазура, и след това потопете горните половини на всеки еклер в нея. Накрая внимателно съединете еклерите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft