Битата сметана и кувертюрът се затоплят леко. Смесват се и се оставят в хладилника за около 5 часа. Вареното тесто се приготвя, като водата, маслото и захарта се слагат да заврат заедно. Прибавя се брашното и се бърка, докато се сгъсти и на дъното на тенджерата се образува млечен слой. Тестото в друг съд и яйцата се прибавят едно след друго. Слага се и бакпулверът и се разбърква. Тестото се пълни в плик за шприц с форма – звезда. Върху намазнена хартия с диаметър 18 см за печене се шприцоват кръгли еклери един до друг, така че да се получи кръг. Сладкишът се пече за 40 минути в предварително загрята до 220 C фурна. Изважда се и докато е още топъл, се разполовява хоризонтално на две. Оставя се да се охлади. Измитите ягоди се разполовяват. Смесват се със сметаната и настърганата кора от лимон. Вътрешността на венеца се напълва с тази смес. Отгоре се поръсва със захар.
Еклеров венец с ягоди
22 Декември 2011
5747
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари