Еклеров венец с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Еклеров венец с ягоди
Еклеров венец с ягоди
admin
Добавена от: admin
5747
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

3/8 литра вода
75 г масло или маргарин
1 щипка сол
225 г бяло брашно (тип 405)
4 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 чаена чаша захар

За пълнежа:

400 г бита сметана
150 г бял кувертюр
500 г ягоди
кората на 1 лимон 

Битата сметана и кувертюрът се затоплят леко. Смесват се и се оставят в хладилника за около 5 часа. Вареното тесто се приготвя, като водата, маслото и захарта се слагат да заврат заедно. Прибавя се брашното и се бърка, докато се сгъсти и на дъното на тенджерата се образува млечен слой. Тестото в друг съд и яйцата се прибавят едно след друго. Слага се и бакпулверът и се разбърква. Тестото се пълни в плик за шприц с форма – звезда. Върху намазнена хартия с диаметър 18 см за печене се шприцоват кръгли еклери един до друг, така че да се получи кръг. Сладкишът се пече за 40 минути в предварително загрята до 220 C фурна. Изважда се и докато е още топъл, се разполовява хоризонтално на две. Оставя се да се охлади. Измитите ягоди се разполовяват. Смесват се със сметаната и настърганата кора от лимон. Вътрешността на венеца се напълва с тази смес. Отгоре се поръсва със захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft