10 турски манджи рецепти

вход през zajenata.bg
1012920
Екмек-турски хляб

Екмек-турски хляб

500 г брашно
10 г сол
1 лъжица трапезен зехтин
10 г захар (или 2 лъжички мед)
пакет суха мая (или половин кубче обикновена)
350 мл вода
яйце
Начин на приготвяне
След смесване на всички съставки, ги мачкайте около 8 минути, докато се получи смес, която може да се оформя.
Намажете купата с олио и прехвърлете там тестото, оставете за около 1,5 часа.
След като тестото втаса го поставете на плота с хартия за печене, разделете на две части, залепете две кръгли или елипсовидни парчета.
Счупете и разбийте яйцето, добавете лъжичка вода и намажете с него повърхността на хляба.
Направете дълбоки дупки с пръсти и поръсете всичко със сусам и ким.
Оставете за около още 20 минути.
Печете около 7-9 минути при температура 250 C°.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft