Есенно телешко с кестени и ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Есенно телешко с кестени и ябълки
Есенно телешко с кестени и ябълки
admin
Добавена от: admin
14735
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 600 гр. телешко (говеждо) месо
4 парчета бекон
4 ябълки
400 грама кестени
4 супени лъжици мед
6 супени лъжици олио
2 дафинови листа
босилек
сол
черен пипер

Месото се овкусява с подправките (сол, босилек, дафинов лист). Обвива с бекона, за да заприлича на руло и се завързва с конец. Ябълките се обелват и се режат на четвъртинки или кубчета. Телешкото се поставя в тава, а около него се подреждат ябълките и кестените. Добавят се медът, олиото, черния пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 180° около 45 минути. Докато се пече, се полива периодично със соса в тавата.
Месото се поднася, залято със соса от печенето или друг сос по желание. Отстрани се подреждат като гарнитура задушените в соса кестени и ябълки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft