Ето какво означава голямото количество пяна при варене на месото и как да я избегнем:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето какво означава голямото количество пяна при варене на месото и как да я избегнем:
68074
Ето какво означава голямото количество пяна при варене на месото и как да я избегнем:

Понякога, увлечени от рутината в кухнята, забравяме да се замислим за същността на един или друг процес, който наблюдаваме ежедневно. Така е при варенето на месото за бульона, например.

Обикновено заливаме месото в тенджерата със студена вода и щом заври, веднага започваме да премахваме пянатаПяната на повърхността на бульона не е нищо друго освен коагулиран протеин.

 отпенване на бульон

При загряване в студена вода, разтворените протеини и минерални соли от месото преминават във водата, а когато месото се поставя във вряща вода, те остават най-вече в самото месо.

Ако готвите месо, без да се нуждаете от богат бульон, направо го поставете във вряща вода, а за да получите добър бульон, започнете със слагане на месото в студена вода. Не бързайте да премахнете кожите - те имат хранителна стойност и са необходими за качествения бульон. Между другото, за да не ви дразни пяната, просто пуснете в тенджерата глава лук - белтъкът ще се свие и пяната ще спре да се надига.

Необходимо е също така да се отбележи, че пяната може да бъде бяла (това е случаят, описан по-горе) и тъмна. Това всъщност е тъмна кръв и от вас зависи да решите дали да извадите тъмната пяна.

И още няколко трика, когато готвите супа:

  1. Ако по невнимание сте пресолили бульона, натопете в него шепа ориз, обвит в тензух.
  2. Трябва да се помни, че ако месото се приготвя на висока температура, то ще бъде по-вкусно от бульона, а ако е готвено на слаб огън, бульонът ще бъде по-вкусен.
  3. Солта се добавя към месния бульон половин час преди месото да е готово, към рибния - в началото на варенето, а към гъбения - няколко минути преди готовност.
  4. Ако пяната в бульона падне на дъното, трябва да добавите към него чаша студена вода и след като пяната се издигне отново, можете да я отстраните.
  5. Не забравяйте, че студената вода влошава вкуса на бульона, а врящата - не.
  6. Оцветяването на бульона с отвара от люспите на лук също увеличава хранителната му стойност.
  7. Вкусът на месния бульон ще се подобри, ако добавите счукан чесън към него в края на готвенето.
  8. След като супата се приготви, трябва да премахнете от нея дафиновия лист.
  9. Преди да отцедите рибния бульон, трябва да го оставите да се запари в продължение на 20 минути.
  10. Ако добавите препечено брашно към супата, тя ще стане по-гъста и няма да се разруши структурата на витамин С.Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2016/11/27/budte-bditelny-esli-pri-varke-supa-u-vas-obrazuetsya-bolshoe-kolichestvo-peny/
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft