24 Януари 2019
                
                86452
                                Снимков материал: pixabay.com                
            Самото понятие " парено тесто " за мнозина звучи като термин от професионалната кухня. Днес ще развенчаем този мит, като ви покажем колко лесно е всъщност да се приготви тесто за еклери .
 При това такова, от което се получават най-нежните и  въздушни еклерчета , които да напълните с любимия си крем:
                
Парено тесто за еклери
Продукти:
- Брашно - 160 гр. (около 1 чаша)
 - Масло - 100 гр.
 - Вода - 250 мл (можете да смесите 125 мл вода + 125 мл прясно мляко)
 - Яйца - 4 бр.
 - Сол - 1/2 чаена лъжичка
 
Приготвяне:
- Сложете тенджера с дебело дъно на слаб огън, след което изсипете вътре водата (млякото), добавете маслото и солта. След това трябва да изчакате, докато маслото се разтопи изцяло, и варете сместа в продължение на три минути.
 - Вече на среден огън изсипете цялото количество брашно в маслената смес и започнете да бъркате много енергично, докато сместа стане хомогенна и се оформи на топка, която се отделя от стените на тенджерата. Когато тестото е готово, на дъното на съда ще започне да се образува сух слой от брашно.
 - Свалете тенджерата от огъня, охладете до около 70 градуса, когато вече не е гореща, но все още е много топла.
 - Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбърквате тестото много внимателно всеки път, докато се поеме напълно всяко яйце. Много е важно да добавяте яйцата едно по едно! Ако веднага добавите всички яйца, тестото ще стане течно. Тестото трябва да е лъскаво и по-гъсто от кексовото.
 - Приготвеното хомогенно тесто се поставя в шприц или обикновена торбичка (отрязана под ъгъл), след което се шприцоват еклерчета в желаната форма върху тавичка, покрита с хартия за печене (за всеки случай намажете хартията с малко мазнина). Можете и просто да вземете от тестото с лъжица и да го поставите на купчинка.
 - Изпечете еклерите във фурна, загрята до 180 градуса, за около 40-45 минути, без да отваряте фурната! Щом са готови, оставете ги в изключена фурна, докато се поохладят, преди да отворите вратичката.
 - Напълнете еклерите с крем по желание - използвайте шприц или малка лъжичка.
 
За да направите идеалното тесто за еклери, трябва да запомните няколко малки правила:
- Яйцата не трябва да са студени, така че предварително ги извадете от хладилника;
 - Тестото трябва да се разбърква активно, така че може да използвате миксер;
 - Необходимо е да се използват само натурални съставки. Без заместители и растителни мазнини. Иначе еклерите може да не се надуят хубаво.
 
Приятен апетит!
© Jemchyjinka.ru Източник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/21/nezhnejshee-zavarnoe-testo-dlya-eklerov/?fbclid=IwAR2BOgzo1Ph3HOF0VkMcilMO7gUHAYcWv789xqzLsT77777777777777 sh7c7v7m7z77777777m7gmcmcilOrgMozMeOrgMo7gUHAYc
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







