Жарени пурички на тиган - екстра за закуска и мезе!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Жарени пурички на тиган - екстра за закуска и мезе!
Жарени пурички на тиган - екстра за закуска и мезе!
admin
Добавена от: admin
13418
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
2 яйца
1 с.л. захар
1/2 кубче мая
сол на вкус
вода за меко тесто
300 гр. нарязано прошуто крудо (или бекон)

В чаша топличка вода се разтварят маята и захарта. Маята се оставя да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче и в него се счупват яйцата, добавят се втасалата мая и сол. Омесва се меко тесто, като постепенно се добавя още вода (ако е необходимо). Тестото се оставя да втаса. Премесва се повторно и пак се оставя да втаса. От него се късат малки топчета, които се усукват на фитили. Около всяко фитилче се увива парче тънко нарязан бекон/прошуто, след което се пекат в тефлонов тиган без мазнина, като се обръщат от всички страни.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft