Вкусни рецепти с пиле за събота

вход през zajenata.bg
302227

Желирано пиле

1 пиле
1 зелена чушка
3 домата
24 г желатин
500 г бульон
1 морков
черен пипер
сол
магданоз

Начин на приготвяне:
Пилето се вари с малко черен пипер, сол и целия морков. Отделя се 500г бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се прецежда. В него се слага накиснатия в малко студена вода желатин, поставя се на слаб огън и се загрява до кипване като често се разбърква. Пилето се обезкостява, маха се и кожата и се накъсва на малки парченца. Чушката се нарязва на тънки колелца, доматите на кръгчета, моркова на малки кубчета. В порцеланови или стъклени купички (формички) или в друг съд изплакнати със студена вода наливате 1 см от бульона слагате по 1-2 листенца магданоз и го оставяте да се стегне. Като се стегне желето, редите: чушка, домат, пиле, морков, пиле, домат, чушка, пиле, морков до изчерпване на продуктите, върху тях изсипете останалия бульон. Оставете в хладилник, след 4-5 потопете за няколко секунди съда в гореща вода и обърнете съдържанието веднага върху чиния за сервиране.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft