10 Май 2013
                
                36361
            
                                                                        
                            Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини
                                                                                                Друга стойностна съставка в жълтъка e лецитинът
                                                                                                Жълтъкът от едно голямо яйце
                                                            
                Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини
Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини под формата на докосаексеноична киселина (ДЕК) – да, същата здравословна мазнина, съдържаща се в риби като сьомгата. А тази киселина е жизненоважна за правилната комуникация между клетките в нервната система, за функционирането на мозъка и очите и регулирането на мастния профил на кръвта. Хранителните навици на повечето хора са характерни с дефицит на омега-3 мазнини и този недостиг си казва думата – травми в ставите и мускулна слабост, да не говорим за другите проблеми. Един жълтък съдържа 18мг ДЕК, а в обогатени яйчни продукти тя може да стигне до 120-150мг. Това са яйца от кокошки, захранени със специална диета, богата на ДЕК, но тези яйца са по-скъпи.
Здравословно хранене
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







