 
                
            Тесто:
7 супени лъжици брашно
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица мармалад
2 супени лъжици пресято какао
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 ванилия
180 мл гъсто кисело мляко
100 мл олио
100 мл прясно мляко
малко канела
Крем:
500 мл прясно мляко
2 пудинга с вкус на шоколад
100 гр. черен шоколад
1 сметана на прах с вкус на шоколад
150 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
шоколадови стърготини
В купа се смесват всички съставки за тестото:  наливат се киселото мляко, прясното мляко, олиото и постепенно се добавят всички сухи съставки. 
Сместа се разбива една минута с миксер, колкото съставките да се съединят. 
Сместа се излива в малка правоъгълна тавичка и се около 20 минути на 190 градуса. 
Проверява се с клечка дали е готово. 
През това време се приготвя кремът. 
В касерола се наливат млякото, захарта и пудингът. 
Всичко се разбърква до гладка смес и се поставя на котлона да се вари на тих огън до сгъстяване. 
Кремът се дръпва настрана и се добавя шоколадът. Оставя се да се разтопи, след което се охлажда, като от време на време се разбърква. 
В дълбока купа се налива млякото и се добавя сметаната. 
Разбива се до сгъстяване. 
Към почти охладения крем се добавя разбитата сметана и хубаво се смесват с миксер. 
Този крем се нанася върху поохладения блат. 
Отгоре сладкишът се поръсва обилно с шоколадови стърготини. 
Оставя се да стегне 1-2 часа на хладно и се поднася, нарязан на кубчета.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








