Пармезан - най известното твърдо италианско сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
За какво се използва пармезан в кулинарията
49003

За какво се използва пармезан в кулинарията

Избирайте пармезан само от лицензирани магазини . На опаковката му трябва да има ясно упоменат срок на годност. Съхранявайте пармезана в хладилник, добре увит в найлонов или друг плик, за да не съхне.

За да си гарантирате истински аромат и вкус на качествен Пармезан , избирайте само цели парчета. Настърганият пармезан в второ качество и далеч не е толкова ароматен, като парчетата от питите. Използвайте сиренето непосредствено преди самото готвене и не го разрязвайте предварително.

Подобно на други ароматни сирена и Пармезанът отлично се съчетава с плодове , като смокини и круши, което е любима комбинация на италианците.

Пармезан е едновременно десертно и трапезно сирене. Макар и семпло, малко настърган едро пармезан върху брускети или филии хрупкав хляб може да задоволи вкусовите ви рецептори перфектно. Популярно е добавянето на Пармезан към различни видове спагети или паста, лазаня, пица, запеканки, сосове или ризото.

Верните фенове на Пармиджано Реджано много добре знаят, че кората на Пармезана е същински деликатес, който наситен аромат и придава страхотна консистенция на много изискани ястия.

Ако искате да придадете на Пармезан още по-наситен вкус, ви съветваме да потапяте леко парчето ароматно сирене в качествен балсамов оцет. Пармезанът е верен приятел на червеното вино . Това италианско сирене много добре пасва на Кианти и повечето силни червени вина, като Каберне Совиньон, Пино Ноар, Червено Бордо, Каберне Фран, Мерло, Риоха, Кианти Класико, Рибера дел Дуеро, Зинфандел и др.

1
2 3 4 5 6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft