Задушена бамя с гъби и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Задушена бамя с гъби и домати
Задушена бамя с гъби и домати
admin
Добавена от: admin
11592
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг изчистена и измита бамя
1 чаша ситно нарязани гъби
1 чаша изчистени дребни лукчета (или 2 глави ситно нарязан стар лук)
5-6 нарязани скилидки чесън
1/2 чаша олио
1/2 чаша бяло вино (или 1/2 чаша оцет, разреден с толкова вода)
сол и черен пипер на вкус
2 лъжици нарязан магданоз
3-4 домата
 

Сложете в тенджера изчистената и измита бамя, ситно нарязаните гъби, лука, чесъна, олиото и бялото вино, магданоза. Нарежете доматите на кубчета и ги прибавете към сместа. Объркайте всичко добре, овкусете със сол и черен пипер. Похлупете плътно ястието и го задушете на слаб огън. Поднесете студено.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft