Задушени калмари

вход през zajenata.bg
Задушени калмари
admin
Добавена от: admin
8098
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г туби от калмари
1 щипка розмарин
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. копър
1 с. л. пълномаслен маргарин
6 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
3 скилидки чесън
50-80 г бадеми
200 г замразен фасул
500 г картофи
сокът от 1/2 лимон  

Картофите се обелват, нарязват се на еднакви по големина колелца и се сипват в тенджера с кипнала вода, в която е стрито кубчето бульон.

Картофите се варят 5 минути, сипва се замразеният фасул и се варят още 7 минути. Щом са готови, бульонът се отцежда.

Калмарите се нарязват на шайби.

В тиган се загряват 2 с. л. зехтин и маргаринът, слагат се калмарите и се запържват за 2-3 минути под капак.

Запържените калмари се поръсват с розмарин, куркума и копър, посоляват се и се прехвърлят в купа. Мазнината се запазва.

Бадемите се запичат за 1-2 минути върху сух тиган. След това се смилат наедро.

В тигана, в който са пържени калмарите, се сипват още 4 с. л. зехтин, загряват се и в тях се запържват скилидките чесън. След това се налива лимоновият сок и се посолява.

Добавят се картофите и фасулът, разбърква се внимателно и се поръсва със смлените ядки. Шайбите калмари се сервират върху канапе от зеленчуците.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft