Задушено пиле с праз, моркови и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Задушено пиле с праз, моркови и гъби
Задушено пиле с праз, моркови и гъби
admin
Добавена от: admin
45089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 големи моркова (около 3 чаши), обелени, нарязани на половина и след това - на полумесеци
2 стръка праз (само бялата част, около 3 чаши), нарязан и измит добре
225 гр. нарязани гъби печурки
500 гр. пилешки гърди, нарязани на кубчета около 2 см
3 с.л. зехтин
1/2 чаша бяло вино
2 с.л. брашно
2 чаши пилешки бульон
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
сокът от 1 лимон
2 жълтъка
3/4 чаша пълномаслено мляко или сметана
2-3 ч.л. морска сол

Задушете праза и морковите в половината зехтин до омекване - около 5 минути. Добавете гъбите и задушавайте още 4-5 минути. Извадете зеленчуците в купа. В същия тиган сложете останалия зехтин и задушете пилешкото на среден огън, докато покафенее леко от двете страни. Прибавете брашното и гответе 2-3 минути като бъркате непрекъснато, така че да се покрие пилето и брашното да се свари. Добавете виното и оставете течността да се намали до 1/4 чаша. Отнема около 3-4 минути. Добавете бульона и зеленчуците в тигана с пилешкото и намалете огъня, докато закъкри. Прибавете мащерката и дафиновия лист, покрийте и оставете да къкри 45 минути - 1 час. Докато пилето ври, смесете жълтъците с млякото (сметаната). След като пилето омекне, извадете мащерката и дафиновите листа и ги изхвърлете. Добавете лимоновия сок, разбъркайте, след което добавете яйчено-млечната смес. Оставете да заври, след което махнете от огъня. Поднесете върху варен бял или кафяв ориз, с гарнитура от нарязан магданоз или мащерка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft