Телешко задушено с моркови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко задушено с моркови
Телешко задушено с моркови
admin
Добавена от: admin
16902
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

телешко месо - 1 кг филе
лук - 3-4 глави
моркови - 4-5 броя
вино - 1 ч.ч. червено
домати - 3 с.л. доматено пюре
маслини - 10 броя, зелени, без костилки
брашно - 1 с.л.
дафинов лист - 2 броя
червен пипер
черен пипер - смлян на вкус
сол - на вкус 

Телешкото се нарязва на филета и се слага да се запържи в сгорещена мазнина равномерно. След това се добавят нарязаните лук и моркови (на кръгчета) и маслините. Добавя се червеният пипер и се долива вода, колкото да покрие месото.

Ястието къкри, докато телешкото е почти готово, след което се долива червеното вино, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода.

Прибавят се и дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и се вари до готовност. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft