 
                
            
	макарони - 1 пакет с дупка (ригатони)
	яйца - 3-4
	прясно мляко - 1 ч.ч.
	сирене - 100 г
	кашкавал - 1-2 вида, по желание
	черен пипер
	масло - 1 пакетче (125 г) за бешамела
	брашно - колкото поеме
	прясно мляко - колкото поеме
	индийско орехче - 2-3 щипки настъргано
	яйца - 2 жълтъка 
Сварете макароните и ги изсипете в леко намазнена тава. Отгоре прибавете сиренете натрошено, настърганите кашкавали, поръсете с малко черен пипер. Разбийте млякото с яйцата и ги прибавете, след което разбъркайте добре.
Бешамела пригответе като запържите маслото в тенджера, прибавите брашно, колкото поеме, за да стане на кашичка. После долейте по малко хладко прясно мляко до получаване на не много гъста консистенция. Махнете от котлона и оставете да се охлади, след което прибавете 2 разбити жълтъка, индийското орехче.
Изсипете бешамела върху макароните и сложете да се изпекат.
Поднесете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








