Запечени моркови с чесън и лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Запечени моркови с чесън и лук
Запечени моркови с чесън и лук
admin
Добавена от: admin
21110
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500-1000 гр. млади моркови, добре почистени
зехтин - екстра върджин
бейби лукчета (дребен сорт лук) или 2-3 стръка зелен лук, нарязани много на тънко
2 големи скилидки чесън, счукани
сол на вкус
черен пипер на вкус 

Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете почистените моркови в голяма купа и ги поръсете със зехтин. Разбъркайте ги с ръце, за да поемат добре зехтина. Добавете лука, чесъна и подправките. Разбъркайте отново добре, за да се покрият морковите с лука, чесъна и подправките. Разпределете морковите върху плоска тавичка, покрита с хартия за печене или фолио и ги поръсете с останалите в купата лук и чесън. Поръсете с още сол, ако е необходимо.
Печете 15 минути на силна фурна, или докато морковите омекнат (проверете готовността им с вилица). Поднесете като предястие или гарнитура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft