Запечени хапки с качамак и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Запечени хапки с качамак и кашкавал
Запечени хапки с качамак и кашкавал
admin
Добавена от: admin
23231
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. пшеничен грис
2 ч.ч. вода
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. джоджен
1 бр. яйце
150 г натрошено сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
3 с.л. масло
1 скилидка чесън, ситно скълцана
1 ч.л. червен пипер

Водата се слага да заври с джоджена и мащерката и в нея се натрошава кубчето зеленчуков бульон. Сипва се грисът, при непрекъснато разбъркване, и след около 3-4 минути се сваля от огъня и се оставя да изстине леко. Прибавят се яйцето, сиренето и половината от кашкавала. Сместа се разбърква и се сипва върху дъска, застлана с фолио за свежо съхранение. Оформя се на правоъгълник с дебелина 2 см. Щом сместа изстине напълно, се нарязва на квадрати. Получените квадрати се нареждат в намазана с масло тавичка и се поръсват с останалия кашкавал. Маслото се разтопява и в него се слагат чесънът и червеният пипер, но не бива да се запържват. С овкусеното масло се заливат квадратите и се запичат за 20 минути на 200 С. Поднася се с доматен сос или салата по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft