 
                
            
	8 средно големи картофа
	1 в.ч. прясно мляко
	½ в.ч. сметана
	1 в.ч. настърган кашкавал
	½ ч.л. настъргано индийско орехче (мускат)
	2 скилидки чесън
	1 ч.л. краве масло
	черен пипер
	сол
	Картофите се обелват и се режат на кубчета.
	Прясното мляко се смесва със сметаната и половината от настъргания кашкавал.Подправя се с индийското орехче, черния пипер и солта.
	С готовата смес се заливат картофите и се разбърква добре.
	Чесънът се счуква в хаванче след което се разсипва на дъното на намазаната с краве масло тава, която ще се използва за печене.
	Сместа се изсипва в тавата и се пече около един час на 180°С градуса в предварително загрята фурна.
	След изпичането тавата се завива с фолио и се оставя във фурната за още 15 минути.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








