Зелеви кюфтета

вход през zajenata.bg
Зелеви кюфтета
admin
Добавена от: admin
20545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма прясна зелка (около 1,2 – 1,4 кг)
1 чаша олио
2-3 глави лук
3-4 с. л. ориз
1 к. ч. брашно
5-6 с. л. галета
60 г краве масло
2 яйца
1 к. ч. прясно мляко
магданоз
черен пипер
сол

за панирането:
2 яйца
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. галета
щипка сол

за гарнирането:
100 г настърган кашкавал
1 кофичка кисело мляко

Изчистете зелката, нарежете я на ситно и я задушете до омекване в 1 ч. ч. подсолена вода и 2 с. л. олио.
Изчистете ориза и го сварете в 1 ч. ч. подсолена вода.
Запържете брашното в сгорещеното масло.
Разредете с прясното мляко и като бъркате непрекъснато, пригответе гъст сос.
Нарежете на ситно лука и го запържете.
Смесете отцеденото задушено зеле, сварения ориз, млечния сос, запържения лук и разбъркайте добре.
Добавете разбитите яйца, ситно нарязания магданоз, смления черен пипер и сол на вкус.
Ако сместа е рядка, сложете малко галета.
От така приготвената смес оформете кюфтета, панирайте ги в разбитите яйца, брашното и галетата и ги изпържете в останалата мазнина.
Сервирайте ги с кисело мляко и поръсени с настърган кашкавал. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft