1 голяма прясна зелка (около 1,2 – 1,4 кг)
	1 чаша олио
	2-3 глави лук
	3-4 с. л. ориз
	1 к. ч. брашно
	5-6 с. л. галета
	60 г краве масло
	2 яйца
	1 к. ч. прясно мляко
	магданоз
	черен пипер
	сол
	за панирането:
	2 яйца
	3-4 с. л. брашно
	3-4 с. л. галета
	щипка сол
	за гарнирането: 
	100 г настърган кашкавал
	1 кофичка кисело мляко
	Изчистете зелката, нарежете я на ситно и я задушете до омекване в 1 ч. ч. подсолена вода и 2 с. л. олио.
	Изчистете ориза и го сварете в 1 ч. ч. подсолена вода.
	Запържете брашното в сгорещеното масло.
	Разредете с прясното мляко и като бъркате непрекъснато, пригответе гъст сос.
	Нарежете на ситно лука и го запържете.
	Смесете отцеденото задушено зеле, сварения ориз, млечния сос, запържения лук и разбъркайте добре.
	Добавете разбитите яйца, ситно нарязания магданоз, смления черен пипер и сол на вкус.
	Ако сместа е рядка, сложете малко галета.
	От така приготвената смес оформете кюфтета, панирайте ги в разбитите яйца, брашното и галетата и ги изпържете в останалата мазнина.
	Сервирайте ги с кисело мляко и поръсени с настърган кашкавал. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








