 
                
            
	1 кг кайма
	2 глави лук
	1 яйце
	1 с.л. горчица
	1 с.л. семки от люта чушка
	чубрица
	3 с.л. олио
	250 г домати от консерва
	8 зърна черен пипер
	червен пипер
	1 дафинов лист
	50 мл. ракия
	чесън на прах
	сол
	2 стръка пресен лук
Време: 75 минути
Каймата (1 кг) се омесва с 1-ата глава лук, настъргана на ситното ренде, яйцето (1 бр), горчицата (1 с.л.), чубрицата и семките от лютите чушки (1 с.л.). Оформят се кюфтета, които се опържват в горещо олио от двете страни до пълна готовност. Другата глава лук се нарязва на ситно и се задушава в горещо олио. Щом лукът стане прозрачен, се залива с ракията (50 мл.) и се оставя за 2-3 минути на тих огън. Прибавят се пасираните домати (250 г) и подправките. След 3 минути се слагат и кюфтетата и ястието ври още 5 минути. Дафиновият лист се отстранява.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








