Постни ястия със зеленчуци

вход през zajenata.bg
219365

Зелен фасул яхния

450 г замразен зелен боб
2 бр. картофи
1 глава лук
1 бр. морков
1 скилидка чесън
2 с.л. суха зеленчукова подправка
3-4 с.л. олио
червен пипер, сол, чубрица
За сгъстяване:
3-4 с.л. брашно, рамито с хладка вода

Загрява се олиото и се задушават леко лука и чесъна, нарязани на ситно, прибавя се малко вода и се разбърква, прибавят се и червения пипер, след това морковите и картофите, нарязани на кубчета, зеления фасул. Покрива се с вода и се оставя да къкри около 30 минути, добавят се зеленчуковата подправка, чубрица и ако е необходимо, след опитване и сол. Ври за солта още 5 минути и се сгъстява с брашнената каша, така ври с постоянно бъркане още една минута. Преди сервиране се поръсва по желание с магданоз.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft