Зелена салата с беконен чипс

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Зелена салата с беконен чипс
Зелена салата с беконен чипс
admin
Добавена от: admin
4752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 зелена салата
1 рукола
300 г зелени бобчета бакла, извадени от шушулките, или сварен зрял боб
100 г бекон, нарязан на фини лентички
3 с. л. печени крутони

за крутоните:
3 филии хляб за тостер
30 г масло
1 скилидка чесън
1 щипка риган

за дресинга:
100 г майонеза
1 ч. л. горчица
1 к. л. лимонов сок
2 ч. л. зехтин
сол
пипер

Беконът се нарязва на лентички с дължина 5 см и се запържва в сух тиган с незалепващо покритие, докато стане хрупкав. Изважда се и се слага върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
За крутоните маслото се разтопява, прибавят се пресованият чесън и риганът и с помощта на четка филиите се намазват от двете страни. Нарязват се на дребни кубчета, слагат се в тава и се запичат на 200°C до розово, като се разбъркват от време на време.
Салатата и руколата се измиват и се нарязват, разпределят се в чиниите за сервиране. Във всяка порция се слага от бобчетата и крутоните.
Дресингът се приготвя, като всички продукти се разбиват енергично в купа.
Всяка порция се полива с дресинг и отгоре се разпределят беконът и нарязаното сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft