Зеленчуков пай с кашкавал

вход през zajenata.bg
Зеленчуков пай с кашкавал
admin
Добавена от: admin
27604
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 кафени чаши прясно мляко (непълни)
100-150 г настърган кашкавал
200 г готово тесто
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици брашно
1 консерва от 340 г изцедена сладка царевица
1 чаена чаша стерилизиран грах
4 стръка зелен лук
2 яйца
черен пипер на вкус

Загрява се фурната до 190 градуса. Тестото се разстила в тава с диаметър около 23 см., предварително поръсена с брашно. Надупчва се с вилица и се оставя да се пече около 10 минути. В тиган се разтопява маслото и се запържва брашното. Постепенно се добавя млякото при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Прибавя се царевицата, граха и нарязания лук. Поръсва се с черен пипер на вкус. След като соса се свали от огъня, се оставя да се охлади и се прибавят разбитите яйца. Готовата плънка се изсипва върху изпеченото тесто и се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се пече около 30 минути до златисто-кафяво.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft