Зеленчукова супа с кюфтенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Зеленчукова супа с кюфтенца
Зеленчукова супа с кюфтенца
admin
Добавена от: admin
6426
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи - 400 г
праз - 3 стръка
чесън - 2 скилидки
моркови - 300 г
ряпа - 500 г
олио - 3 с.л.
бульон - 1 литър зеленчуков
кайма - 500 г
хляб - 1 филия, за кюфтенцата
лук - 1 глава кромид
яйца - 1 брой
горчица - 1 ч.л.
олио - 2 с.л.
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз - 3 стръка

Накълцайте чесъна, а зеленчуците нарежете на средно големи парченца. Запържете в олио чесъна и праза, след което добавете и останалите зеленчуци и задушавайте около 5 минути. Долейте зеленчуковия бульон и оставете да ври за около 20 минути.

Раздробете хляба в малко хладка вода и наситнете лука за кюфтенцата. Размачкайте филийката с яйцето, каймата, лика и горчицата. Овкусете с подправки и оформете около 20 малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещена мазнина, като ги обръщате от време на време. Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия.

Прибавете кюфтенцата към зеленчуковата супа и варете около 5 минути. Поднесете картофената супа с наситнен магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft