Зелник по Малко Търновски

вход през zajenata.bg
Зелник по Малко Търновски
admin
Добавена от: admin
10306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
100 мл прясно мляко
15 г прясна мая
1 ч. л. захар
½ ч. л. сол
2 яйца
100 г разтопено масло

за пълнежа:
3 яйца
200 г пресен лапад или спанак, нарязани
1 с. л. масло
200 г натрошено сирене

Маята се разтваря в хладкото мляко заедно със захарта.
Брашното се пресява, разбърква се със солта, в средата му се прави кладенче и в него се слагат разбитите яйца и разтворената мая. Омесва се средно меко тесто. Меси се, докато престане да лепне и стане гладко и еластично. Разделя се на 4 топки, покриват се с кърпа и се оставят 15 мин.
В сгорещеното масло за пълнежа се слага лападът. Разбърква се 2-3 мин. Охлажда се и се смесва с натрошеното сирене и яйцата.
Всяка топка се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Намазва се с разтопено масло и се поръсва със зелената смес. Завива се на руло и се усуква и разтегля.
Корите се слагат в намаслена тава на разстояние една от друга. Оставят се за втасат 20 мин., намазват се с масло и се пекат в загрята фурна на 200° С за 10 мин. и още 20 - 30 мин. на 180° С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft