Зимна крем супа с ряпа
    
    
     
                
            
                28 Ноември 2013
            
            
            24235
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1,5 л вода 
3 филийки хляб
5 обелени картофа
5 бели репи
сол, черен пипер, дафинов лист, мащерка и целина - на вкус
2 чаени чаши прясно мляко
бучка масло
2 жълтъка
магданоз 
крутони
Водата се оставя да заври, добавят се филийките хляб, обелените и нарязани картофи и нарязаната ряпа. Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист, мащерка и целина на вкус. Зеленчуците се оставят да врат под капак, докато омекнат добре. Супата се дръпва от огъня, прецежда се и се пасира. Добавят се прясното мляко, маслото и супата се връща на огъня. Оставя се да поври десетина минути, след което се сваля от огъня и се застройва с 2-та разбити жълтъка. Супата се поднася поръсена със ситно накълцан магданоз и крутони.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








