 
                
            Първо се приготвя тестото: 
В купа сложете маслото, захарта, яйцата, жълтъка и с миксер (с бъркалките за тесто) разбийте до равна и кремообразна смес. След това добавете и останалите съставки - кората и сока от лимон, бакпулвера, брашното и продължите с биенето, докато се получи гладко тесто. 
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот, премесете и го съберете на топка. Увийте я в прозрачно фолио и оставете в хладилник да се охлади поне за 1 час, а най-добре - и повече. Когато времето е горещо, тестото се нуждае от повече време на студено. 
Докато тестото изстива, пригответе плънката-мармалад от кайсии. 
Нарежете ситно кайсиите и със захарта ги сложете да се варят около 10-на минути, докато водата, която пуснат, се изпари. При това разбърквайте непрекъснато и едновременно с това мачкайте кайсиите, за да се получи смес, подобна на мармалад с малки парченца. 
Оставете да изстине. 
Извадете тестото от хладилника и около 1/4 оставете за украса на сладкиша, а от другата част разточете кора малко по-голяма от тавата, в която ще печете сладкиша. 
Поставете тестото в тавата, подравнете го по стените. Набодете дъното с вилица. 
Отгоре изсипете плънката от кайсии и я заравнете, а върху нея с останалата част от тестото напрвете ленти или друга декорация с формички. 
Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути. 
Изпечения тарт оставете да изстине и след това поднесете с топка сладолед.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








