И докато има още чушки на пазара ще си ги правя всяка вечер така, всички ги обожаваме

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
И докато има още чушки на пазара ще си ги правя всяка вечер така, всички ги обожаваме
И докато има още чушки на пазара ще си ги правя всяка вечер така, всички ги обожаваме
alex
Добавена от: alex
18732
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Необходими продукти

зелени или червени чушки - 12 бр.
яйцe - 1 бр.
бира - студена - 1 ч.ч.
пшенично брашно - 1 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
сминдух - 1 ч.л.
олио - за пържене

Начин на приготвяне

Измийте зелените чушки. Отстранете дръжките и семената. Изпечете ги и ги обелете. Оставете да се охладят. Панировката се прави по следния начин:
разбийте яйцето с вилица. Добавете към него студената бира и разбъркайте. Прибавете брашното, солта и сминдуха. Трябва да се получи еднородна смес с гъстота като за кекс. В дълбок тиган сипете олио и го загрейте.

Когато се сгорещи, топвайте обелените чушки в панировката и внимателно ги пускайте в мазнината. Когато придобият златист и апетитен вид ги извадете. Стават бързо. Внимавайте да не ги прегорите. Ако желаете да запазите хрупкавостта на панировката не нареждайте изпържените чушки една върху друга.

Сервирайте пържените чушки с пресни домати и сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft