Изискана рибена чорба със сьомга

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Изискана рибена чорба със сьомга
Изискана рибена чорба със сьомга
admin
Добавена от: admin
103074
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

месо от сьомга - комплект от рибна глава, опашка, перки и филе 
1 глава кромид лук
картофи
моркови
прясна чушка
1-2 люти чушки
олио
1,5 л вода 
сол на вкус
смлян черен пипер
мащерка и девисил - сухи

 

Главата на рибата, заедно с другото месо от комплекта (без филето) се сварява в тенджера под налягане (17 мин. от момента на завиране на водата). Изчаква се да се охлади, след което главата се обезкостява, а останалите части на рибата се изхвърлят. Месото се заделя, а бульонът се прецежда. В него се слагат нарязаните зеленчуци и се варят до готовност. Овкусяват се с подправките. Щом зеленчуците са почти готови, в супата се връща обезкостеното месо, заедно с филето от сьомга. Супата се оставя да ври още 5-10 минути, след което се дръпва от огъня и се поднася гореща - с лимонов сок и гарнирана с настъргана лимонова кора.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft