Иранска супа топчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Иранска супа топчета
Иранска супа топчета
admin
Добавена от: admin
8422
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г телешка кайма
1 ч. ч. ориз Басмати
1/2 ч. ч. оранжева леща
2 глави лук
2 скилидки чесън
6 стръка мента
6 стръка магданоз
2 с. л. гхи (пречистено краве масло)
1 с. л. куркума
1 щипка шафран
1 с. л. арабска подправка
6 с. л. кисело мляко за гарниране
сол на вкус 

В тенджера се загрява пречистеното масло гхи и в него се запържват едната глава лук и скилидките чесън, нарязани наситно. Добавя се куркумата и се налива вода, около 1,5 л.
Щом кипне, се прибавят прибавят топчетата, приготвени от каймата, другата глава лук – настъргана на ситно ренде, и арабската подправка.
Посолява се и се подправя с наситнените мента и магданоз.
Прибавя се оризът и когато се свари, се сипва половин чаена чаена оранжева леща.
Овкусява се с шафрана, предварително накиснат в 1 с. л. кипяща вода, и след 5–6 минути се дърпа от огъня.
Готовата супа се поднася гарнирана с кисело мляко.

Съвет: Арабската подправка може да приготвите и сами, като смесите 2 с. л. прясно смлян черен пипер, 6 с. л. червен пипер, 4 с. л. смлян кимион, 1 с. л. смлян кориандър, 1 с. л. смлян карамфил, 1/2 ч. л. индийско орехче, 1/2 с. л. канела и 1/2 ч. л. смлян кардамон. Може да я съхранявате в бурканче и да овкусявате с нея различни ястия. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft