Италиански сладки - Пардулас
22 Декември 2011
13555
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
брашно - тип 500 220 гр.
масло - 40 гр.
извара - пълномаслена 500 гр.
яйца - 1 бр.
захар - 50 гр.
портокалова кора
лимонова кора
шафран
сол
Размесете 200 грама брашно и маслото (със стайна температура), нарязано на парчета. Прибавете сол и вода, за да получите меко тесто. Оставете го да престои на хладно поне 1 час
През това време пригответе плънката: Към изварата прибавете захарта, яйцето, останалото брашно, кори от портокал и лимон, шафран и сол на вкус.
Разточете тестото на кора с дебелина няколко сантиметра. Изрежете с подходяща форма кръгчета с диаметър около 7 сантиметра. В средата поставете лъжица от плънката и с пръсти оформете страните, така че да получите гнездо.
След изпичането по желание можете да поръсите с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари