Дафинов лист за подправка и лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да използваме дафиновия лист
85428

Как да използваме дафиновия лист

 

Сушеният дафинов лист е една от най-използваните подправки в кулинарията. Правилното използване на дафиновите листа изисква преди да се сложат в ястията да се потрият едно в друго. По този начин освен аромата се засилват и лечебните свойства. При приготвяне на гозбите дафиновият лист се поставя около 5-10 минути преди края на топлинната обработка. Имайте предвид, че при продължително престояване в храната й придава леко неприятен и горчив вкус.

Използвайте дафиновия лист в ястия с по-пикантен привкус - говеждо месо, риба, дивеч. Той се слага и в много туршии, с него се поправят яхнии с супи. Комбинира се най-добре с чесън, лук, оцет, хвойна, бахар, вино, корени за супа.

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft