Лечебната сила на девесила

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да използваме девесила при готвене
145449

Как да използваме девесила при готвене

Обикнат като подправка за рибена чорба и различни ястия с агнешко, девесилът намира доста широко приложение в кулинарията. За блюдо от 4 порции е достатъчно едно средно голямо коренище. Използуват се листата, плодовете и коренището на растението.

Корените и плодовете на растението са добри антисептици и затова често се добавят в туршии и месни консерви. Пресният девесилът е подходяща подправка за пилешки супи, боб, сосове и по-тежки меса. Плодовете се използват за мариноване на зеленчуци, заедно с дафинов лист, черен пипер и бахар.


Комбинирайте коренището на девесила с магданоз, копър, зеленчуци за супи, черен и червен пипер, майорана и чесън. Пресните корени на девесила са чудесна подправка за салати, пилешки супи, фасул и различни месни ястия. Листата на девесила, пресни или изсушени, са незаменима подправка за рибена чорба.

Препоръчително е да ги сложите малко след началото на готвенето. Може да изсушите листа девесил, да ги съхранявате в добре затворени пликове на сухо място и целогодишно да запазите аромата на девесил в кухнята си. Ако ли нямате време за подобни самоинициативи, то винаги може да намерите пакетче сушен девесил в най-близкия хранителен магазин.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft