Как да приготвите тиквичките така, че всички да ометат чиниите - уникална Лазаня с тиквички и моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да приготвите тиквичките така, че всички да ометат чиниите - уникална Лазаня с тиквички и моцарела
Как да приготвите тиквичките така, че всички да ометат чиниите - уникална Лазаня с тиквички и...
2160
Източник: За Жената
Как да приготвите тиквичките така, че всички да ометат чиниите - уникална Лазаня с тиквички и моцарела
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това ястие е свежа и лека алтернатива на класическата лазаня, в която тиквичките заместват пастата, създавайки кремообразна и вкусна комбинация със сос бешамел и сирена.

Идеално за летните дни или за тези, които искат по-здравословна версия на любимото си италианско ястие,. Ето какво ви е необходимо за уникално вкусната Лазаня с тиквички и моцарела :

Лазаня с тиквички и моцарела

Продукти:

За лазанята:

  • 1 кг тиквички
  • 300 г моцарела
  • 100 г пармезан
  • 2 супени лъжици зехтин
  • няколко листа босилек
  • сол на вкус

За соса бешамел:

  • 50 г масло
  • 3-4 супени лъжици брашно
  • 500-600 мл мляко
  • 2 супени лъжици пармезан
  • сол на вкус
  • индийско орехче на вкус

Приготвяне:

1. Пригответе тиквичките: Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки кръгчета.

Сложете ги в купа, овкусете със сол и добавете две супени лъжици зехтин.

продукти лазаня

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре, за да се смесят подправките. Подредете тиквичките върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса по Целзий за 10 минути, докато леко омекнат.

2. Пригответе соса бешамел: Разтопете маслото в тенджера на среден огън. Добавете брашното и разбърквайте 1-2 минути, за да покафенее, като внимавате да не загори.

Постепенно, като бъркате непрекъснато, добавете млякото. Гответе, докато сосът се сгъсти, около 3-4 минути. Накрая добавете две супени лъжици пармезан, сол и малко настъргано индийско орехче. Разбъркайте и свалете от котлона.

3. Сглобете лазанята: Намажете дъното на огнеупорна тава с тънък слой сос бешамел. Поставете отгоре слой от печените тиквички, след това добавете още един слой сос бешамел, настъргана моцарела и няколко листа пресен босилек.

тиквички в тава

Снимка: YouTube

тиквички с бешамел

Снимка: YouTube

Повтаряйте наслагването, докато не използвате всички съставки, като завършите със слой сос бешамел.

тиквички с моцарела

Снимка: YouTube

4. Завършване: Настържете равномерно останалия пармезан отгоре. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за около 30 минути, докато повърхността стане златистокафява.

изпечена лазаня тиквички

Снимка: YouTube

5. Сервиране: След като извадите лазанята от фурната, оставете я да се охлади за 5-10 минути, преди да я нарежете, за да стегне. Сервирайте топла, гарнирана с допълнителни листа босилек, ако желаете.

парче лазаня тиквички

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft