Деликатесният зеленчук Аспержи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се почистват и приготвят аспержите
61500

Как се почистват и приготвят аспержите

1. Когато аспержите са млади, единственото, което трябва да се направи е да се отрежат леко стъблата в долната им част и да се подравнят.
2. На по-големите аспержи стъблата започват да се уплътняват и с белачка за зеленчуци те трябва внимателно да се обелят в посока от пъпките към основата.
3. Аспержите се приготвят легнали в съд с кипяща подсолена вода за 4-5 мин. или се връзват на връзки и се слагат във висока, затворена с капак, тенджера с вряща вода, така че нежните пъпки да останат над водата и леко да се сварят на пара.
4. Веднага се заливат с ледена вода, за да спре варенето и да не си загубят свежия зелен цвят. Много е важно да не се преваряват.

Връхчетата може да се консумират и сурови на салата.

Правилно сварените зелени аспержи имат свеж цвят и са крехки и прятно хрупкави.

Прекрасен акомпанимент могат да бъдат сос холандез или чисто разтопено ароматно масло и резенче прошуто.

1 2 3 4
5
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft