Съвети и трикове при украса на сладкиши и торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се правят шоколадови листенца
362121

Как се правят шоколадови листенца

Шоколадовите листенца са чудесен начин да украсите празничните торти, сладки и десерти.

Разтопете натрошения на дребно шоколад на водна баня при слаб огън и го напълнете в полиетиленово пликче. Отрежете ъгълчето на пликчето и върху хартия за печене, захваната здраво за работния плот, за да не се мърда, оформете контурите на листенцата и по желание може да запълните вътрешността с шоколад. Ако очертаете листенце с бял и тъмен шоколад, можете след това с клечка за зъби да стилизирате като ги смесите.
За да оформете извито листенце, поставете под хартията за печене, под все още мекия шоколадов лист лъжичка и оставете да се втвърди.
Използвайте за шаблон листа от рози или бръшлян. Измийте листенцата добре и ги подсушете. Разтопете шоколада и с четка намажете внимателно листенцата и ги поставете върху хартия за печене. След втвърдяването на шоколада отстранете листенцата от шоколада внимателно. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft