Как се правят шоколадови яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Как се правят шоколадови яйца
Как се правят шоколадови яйца
admin
Добавена от: admin
10179
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша масло
една чаена лъжичка екстракт от ванилия
225 гр. крема ­сирене
1,1 кг пудра захар
една чаша фъстъчено масло
кокосово брашно
какао на прах
по 2 супени лъжици черен и бял шоколад
 

В купа смесете маслото, ванилията и крема сиренето. Прибавете захарта и омесете тестото. Разделете го на четири части. Едната оставете каквато е, във втората част примесете фъстъченото маслото, в третата - кокосовото брашно и в последната - какаото. Всяка част оформете като яйце, поставете ги върху покрита с хартия за печене тава и ги поставете в хладилника за един час. Разтопете на водна баня тъмния и белия шоколад, докато се получи гъста смес. Ако мислите, че сместа е прекалено гъста, прибавете една супена лъжица растително масло. Потопете яйцата по желание в тъмния или белия шоколад, поставете ги в тавата и пак ги пъхнете в хладилника за половин час да стегнат. По желание украсете с натрошени ядки, шоколадови трохи или кокос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft