Какаото-изкусително вкусно и полезно

вход през zajenata.bg
42401

Какаов сладкиш

150 гр сладко от кайсии
150 гр орехи
100 гр какао
90 гр масло
1 с. л. вода
1 бакпулвер
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
4 яйца
Приготвяне:

За бялата част:

• 3 белтъка се разбиват с 1/2 ч. ч. захар на сняг, към тях се добавя постепенно 1/2 ч. ч. брашно с 1/2 бакпулвер и се разбърква с шпатула.

За жълтата и кафява част :

• Се разбиват 3 жълтъка 1 яйце с 1/2 ч. ч. захар, 60 гр. масло, 1 ч. ч. брашно и 1/2 бакпулвер.
• Сместа се разделя на две, като в едната се добавят 2 с. л. какао.

За глазурата:

• 30 гр. масло, 1 с. л. какао, малко захар и 1 с. л. вода се разтопяват и бъркат непрекъснато, докато се получи гладка каша.

• В намаслена и набрашнена тава изсипете първо с лъжица бялата смес, като я слагате тук-там.
• Поръсете с какао, отгоре пак тук-там сложете от кафявата смес, пак поръсете с какао и най-накрая жълтата смес.
• Пече се на 180 градуса до готовност.
• След като се охлади, го разрежете на две и намажете със сладко по избор (в случая е от кайсии) и поръсете с орехи.
• Покрийте с втория блат и залейте с какаовата глазура и пак поръсете с орехи. 

1
2 3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft