Какаото-изкусително вкусно и полезно

вход през zajenata.bg
42402

Рецепта за горещо какао

1/3 ч. ч. (80 мл) какао на прах
1/2 ч. ч. (125 мл) пудра захар
щипка сол
1/3 ч. ч. (80 мл) вряла вода
2 ч. ч. (500 мл) прясно мляко
1 ч. л . ванилова есенция
Приготвяне:

• В малка тенджера се разбъркват какаото, пудрата захар и солта.
• Сипва се водата и се разбърква добре.
• Готви се, като се бърка непрекъснато на тих огън около 2 минути.
• Добавя се млякото и всичко се разбърква добре.
• При постоянно бъркане се продължава готвенето, докато сместа стана гореща, но без да кипне.
• В този момент тенджерата се сваля от котлона.
• Сипва се ваниловата есенция.
• Какаото се оставя да изстине 3 минути.
• Горещото какао се разпределя по чашите и ce поднася.

1
2
3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft